top of page

День П’ятидесятниці





День П’ятидесятниці – це явлення Святого Духа. Царство Боже до цього дня могло бути присутнє лише в Самому Христі, але цього дня воно стало доступне для Його Церкви. Сповнення Духом до дня П’я


тидесятниці було ексклюзивною подією для обраних. І лише на певний час. Цього ж дня відбулася демократизація доступу до Бога. Багаті та бідні, чоловіки та жінки, люди з різних регіонів Палестини однаково сповнилися Духом та почали проповідувати та славити Бога різними мовами. Царство не лише явилось їм, але Дух, одразу ж, зробив їх служителями та глашатаями Царства.



Іван наводить слова Ісуса про те, що Він істинна лоза, в якій потрібно перебувати, щоб приносити плід Богу. Але саме цього дня ці слова набувають змісту і сили, бо єдина можливість перебувати у Христі, це бути сповненим Святим Духом. Церкви «Виноградник» цінують важливість сповнення Духом та чутливості до Його роботи, Його голосу. День П’ятидесятниці, це і початок розширення Царства, що вже тут, але ще має явитись, і початок розростання Лози, що плодоносить через помісні общини. А ще, це свято чутливості Бога до людей, бо не лише люди чують Бога цього дня вперше так масово, але й Бог говорить до людей не просто зрозумілою мовою, а мовами їх різноманітних батьківщин. Бо робота Духу, це про повагу до нашої унікальності, це про повагу і чутливість до нашої домівки, рідної мови, рідних проблем. Дух не робить з усіх однакових наслідувачів Христа, але розкриваючи їх різноманіття створює різнобарвний букет Церкви.


З днем Трійці (бо цього дня Бог розкривається людям в повноті, як Трійця – Отець, Син та Святий Дух)!


Автор: Денис Кондюк

Пастор церкви «Нове місто», Київ

4 views0 comments
bottom of page