ЗАЛИШИТИ АМБІЦІЇ

Оновлено: 5 черв. 2021

Джон Уімбер


Звучить заманливо, чи не так? Ми стаємо християнами і повністю пориваємо з усіма цими поганими мирськими авторитетами - з жадібними шахраями, з якими ми мали справи, з амбітними політиками, з божевільними шефами, на яких ми працюємо, з кровожерливими тиранами, які пригнічують більшість людей. У світі ми все це замінюємо керівництвом в якості служіння: допомагати іншим людям, бути чуйним, робити те, чого хоче Господь, служити.

Здається легким?

Ні не зовсім. Це повинно бути важко. Мало хто з нас служать так, як це робив Ісус, і потім велів нам це робити. Особисто я ні. У церкві я бачу небагатьох людей, які це роблять. Більшість з нас виконують в церкви в якійсь мірі мирські справи і називають їх «служінням», переймають мирську роль і називають це роллю «слуги». Але радикальна перетворююча сила Господа не застосовується. Ми не хочемо цього.





Коли Господь став радикально міняти моє пасторство ще в кінці 70-х, Він почав з мого уявлення про те, що значить бути слугою. У той час мене вважали фахівцем в питанні церковного росту. Я літав по всій країні, розповідаючи служителям, як збільшити кількість парафіян і подвоїти прибуток церкви. Я був успішний в тому, що робив. Люди хвалили мене за це. Я думав, що це також подобатися і Богу. Я багато чого робив для Нього - як Його слуга, звичайно. І ця праця добре оплачувалася.

Я не був жорстоким тираном. Я не нав'язував деспотично свою волю. Я не вважав себе Саддукеєм або римським правителем. Я вважав себе слугою церкви.

Однак, я був молодою людиною в розвитку. Я виставляв себе як того, хто може показати церквам, як рости - і саме по собі це не було погано. Досягати людей Христом і долучення їх до помісної церкви - це добре. Проблема була не в тому, що я робив, а в моїй мотивації. Я хотів мати успіх і знайти себе у своєму успіху. Я служив собі, а не моєму Пану, і духовно це послабило мене. Через це я був поглинений думками про вимірювання кількісного і фінансового зростання. Я думав, що чим більше людей і грошей має церква, тим я більш успішний.

Але, врешті-решт, Господь показав мені, наскільки це було неправильним. Я був виснажений, бо служіння, мотивоване особистими амбіціями, здійснювалося людськими зусиллями, а не божественним помазанням. В знак послуху Йому я перестав проводити семінари про церковному зростанні. Я спакував усі папки і лекційні плакати, пішов додому і чекав появи свого наступного служіння. Все чекав і чекав.

«Час проходить даремно, Господь. Коли я почну звертатися до людей, розповідати їм про Тебе?» - запитав я.

«Стань переді мною», - сказав Він.

«Господь, я християнин євангельського сповідання. Хіба ти не знаєш, що це означає? Я покликаний благовістити. Це найбільша потреба церкви ».

«Покинь свій офіс і відключи телефон», - сказав Він. «Вклоняйся Мені. Плач ».

Господь нагадав мені історію про Марфу і Марії. Мені завжди подобалася ця історія. Марія була самим менш улюбленим моїм персонажем в Біблії.

«Вона без пасивна людина, Господь», - поскаржився я. «Я не люблю людей, які сидять і нічого не роблять. Я активний. Я багато чого роблю, і люди це бачать ».

«Входжу я в їх число?» - запитав Він.

«Ну, звичайно ж, Господь. Ти серед них. Я роблю все це для Тебе ».

"Ні це не правда. Ти це робиш для себе. Ти хочеш мати успіх ».

Це мене ужалило. В той момент Боже слово вразило мене до глибини душі. Я зрозумів, що Господь мав рацію. Я хочу досягти успіху в тому служінні, яким я займався - у служінні видатного благовісника. Я озирнувся на своє життя і почав усвідомлювати, що Господь зробив для мене, і де я перебуваю по відношенню до Нього.

Він врятував мене. У віці 29 років я був на шляху в пекло. Господь зустрівся віч-на-віч зі мною і покликав мене до себе. З тих пір зміцнився мій шлюб, мої діти виправилися, моя сім'я процвітала, і були дані інші благословення у великій кількості. Але ніщо з цього не було обіцяно мені в той вечір, коли я стояв на колінах у вітальні свого кращого друга і ридав гіркими сльозами з почуття вдячності. Цього було достатньо для отримання порятунку. Я не думаю, що хтось в той вечір згадував небеса. Вони просто сказали, що мені більше не доведеться нести свій гріх. Я був такий радий, що позбувся його.

Як сталося це чудо? Я усвідомив, що не можу більше керувати своїм життям. Я попросив Ісуса стати Господом мого життя.

Що це означало?

Це означало, що Він Господь, а не я. У цьому полягала вся суть. Я попросив Його стати Господом мого життя, тому що я завалив всі справи, я не хотів цього робити, я не міг цього робити. Я був слугою, підлеглим, людиною, який отримував інструкції і сподівався на силу пана у виконанні цих доручень

11 переглядів0 коментарів